AU - Pourshaban, M AU - Parsayekta, Z AU - Gholamnezhad, M AU - Peyravi, H TI - The effect of nutrition training on food diet adherence in non-dialysis chronic kidney patients PT - JOURNAL ARTICLE TA - J-Nurs-Edu JN - J-Nurs-Edu VO - 2 VI - 4 IP - 4 4099 - http://jne.ir/article-1-249-fa.html 4100 - http://jne.ir/article-1-249-fa.pdf SO - J-Nurs-Edu 4 AB  - مقدمه: تغییر در زندگی فردی در هنگامی که بیماری مزمن کلیه به وجود می آید نیاز به پشتیبانی و حمایت جهت تغییر رفتار دارد. عدم تبعیت از رژیم درمانی در بیماران مزمن کلیه شایع می باشد و این مساله با افزایش سرعت پیشرفت بیماری و مرگ و میر در این بیماران همراه است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش تغذیه بر میزان تبعیت از رژیم غذایی در بیماران مزمن کلیه غیر دیالیزی انجام شده است. روش: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی گروه قبل و بعد از تست و با گروه مقایسه می باشد. 80 بیمار مزمن کلیه غیردیالیزی با فیلتراسیون گلومرولی ml/min/1.73 m2 60-15 به شیوه تصادفی ساده به دو گروه 40 نفره تقسیم شدند. به گروه آزمون علاوه بر مراقبت معمول، بسته آموزشی رژیم غذایی ارائه شد و بیماران گروه مقایسه فقط تحت مراقبت معمول قرار گرفتند. قبل و پس از 12 هفته، تبعیت بیماران با پرسشنامه ساخته شده توسط پژوهشگر مورد سنجش قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با آمار توصیفی و استنباطی (تی مستقل و کای دو) و روش تحلیل اندازه مکرر در نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: پس از 12 هفته میانگین در گروه آزمون (45/54) نسبت به میانگین در گروه مقایسه (40/43) افزایش بیشتری را نشان داد. نتایج آزمون آماری t مستقل و روش تحلیل اندازه مکرر نیز بعد از مداخله اختلاف معنادار آماری بین دو گروه آزمون و مقایسه را نشان داد (001/0P=). نتیجه‌گیری: آگاهی بیماران مزمن کلیه غیردیالیزی با استفاده از این قبیل شیوه های آموزشی در مورد رژیم غذایی در بهبود تبعیت از رژیم غذایی موثر است. بنابراین پرستاران به عنوان یکی از اعضای تیم بهداشتی می توانند نقش بسیار مهمی در ارتقاء آگاهی این بیماران ایفا نمایند. CP - IRAN IN - Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran LG - eng PB - J-Nurs-Edu PG - 23 PT - Quantitative-Research YR - 2014