مقدمه: یکی از رسالتهای مهم آموزش پرستاری، سلامت عمومی دانشجویان است که با شیوع کووید ۱۹ نظام آموزشی در تمامی سطوح با مشکلات متعددی روبرو شده است. مطالعه حاضر باهدف بررسی وضعیت سلامت عمومی دانشجویان پرستاری در آموزش مجازی حین پاندمی کرونا انجام شد.
روش کار: در این مطالعه مقطعی، تعداد ۲۲۰ نفر از دانشجویان پرستاری مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به روش نمونهگیری تصادفی از نوع طبقهای در زمستان سال ۱۴۰۰ وارد مطالعه شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامهای که شامل دو بخش مشخصات دموگرافیک دانشجو و پرسشنامه استاندارد سلامت عمومی گلدبرگ (GHQ-۲۸) بود جمعآوری گردید برای تحلیل دادهها از نسخه ۲۶ نرمافزار SPSS و آزمونهای آمار توصیفی ، ضریب همبستگی پیرسون، ANOVA و t-test استفاده شد. آزمونها با درنظرگرفتن سطح اطمینان ۹۵ درصد انجام شدند.
یافتهها: میانگین نمره کل سلامت عمومی ۷/۱۱±۱/۲۰ به دست آمد که ۷۷ نفر (۳۵%) از دانشجویان مشکوک به اختلال در سلامت عمومی بودند و میانگین خرده آزمون های جسمانی۰۱/۳ ± ۴۱/۴ ، اضطراب ۸۸/۳ ± ۲۸/۵ ، عملکرد اجتماعی ۳۶/۳±۹۰/۶ و افسردگی ۸۸/۳ ± ۵۵/۳ به دست آمد.آزمون آماری، رابطه معنیداری بین سن و بعد جسمانی نشان داد (۰۵/۰
نتیجهگیری: با توجه به یافتهها، سلامت عمومی دانشجویان در این دوره به میزان قابلتوجهی علیالخصوص در بعد عملکرد اجتماعی نیازمند توجه ویژه میباشد این شرایط بحرانی تأثیرات منفی بر بعد سلامت عمومی به ویژه دختران طبق مطالعه حاضر داشته که توجه ویژه بهسلامت عمومی دانشجویان دختر را در پاندمیهای مشابه آینده میطلبد.