نوید اسدی زیدآبادی، امان الله سلطانی، زهرا زین الدینی، علیرضا منظری توکلی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه: پرستاران میتوانند با استفاده از راهبرد حل مسئله نسبت به مدیریت اضطراب و بهبود سلامت روان خود اقدام کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی پیش بینی مهارت حل مسئله بر اساس اضطراب و سلامت روانشناختی پرستاران انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی - مقطعی در بهار ۱۳۹۹ انجام شد. جامعه پژوهش شامل کلیهی پرستاران شاغل در بیمارستانهای شهر کرمان بود. بر این اساس ۴۲۵ پرستار به روش نمونهگیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. جهت جمعآوری اطلاعات از پرسشنامههای اضطراب بک (۱۹۹۰)، سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر (۱۹۷۹) و حل مسئله هپنر (۱۹۸۲) استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ و روش آمار توصیفی ( میانگین، انحراف معیار) و استنباطی (ضریب همبستگی و رگرسیون گام به گام) انجام شد.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار اضطراب ۸۰/۴±۲۰/۲۲، سلامت روانشناختی ۴۶/۵± ۴۶/۲۹ و حل مسئله ۴۳/۷± ۳۱/۸۷ به دست آمد. مهارت حل مسئله با اضطراب رابطه منفی و معنادار (۴۱۲/۰- =r) و با سلامت روانشناختی رابطه مثبت و معنادار (۵۳۴/۰=r) داشت. براساس نتایج رگرسیون اضطراب ۲۰% و ترکیب اضطراب و سلامت روانشناختی ۳۶% از واریانس حل مسئله را تبیین کردند (۰۵/۰P<).
نتیجه گیری: بر اساس یافتههای پژوهش حاضر، مهارت حل مسئله در پرستاران از طریق اضطراب و سلامت روانشناختی قابل پیش بینی است. بنابراین پیشهاد میگردد با تکیه بر آموزش این مولفه و تقویت آن، میزان اضطراب را کاهش و سلامت روانشناختی را در پرستاران افزایش داد.