[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
تست::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه پرستاری
AWT IMAGE 
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
پژوهش پرستاری
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۵ نتیجه برای فلاح

دکتر مسعود فلاحی خشکناب،
دوره ۱، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۱ )
چکیده

قال رسول الله(ص): اطلب العلم من المهد الی اللحد چنین گفت پیغمبر راستگوی ز گهواره تا گور دانش بجوی ایزد یکتا را شکر گزار هستیم بخاطر تمام نعمت هایی که به انسان عطا نموده است و سلامتی مهمترین این نعمت هاست که باید بتوانیم از این نعمت الهی استفاده نموده و در حفظ و ارتقای آن بکوشیم. دنیای ما سریعا در حال تغییر است، پیشرفت های علمی روز بروز بیشتر شده و روی زندگی جوامع بشری تاثیر بس شگرفی می گذارد، در این راستا انجمن علمی پرستاری ایران رسالت خود می داند که جهت انتشار یافته های تحقیقات در حیطه های مختلف اقدام نماید. آموزش پرستاری یکی از ارکان حرفه پرستاری بوده و مرتبا با تغییر و ارتقای تکنولوژی های آموزشی، بطور پویا در حال تغییر است، در این راه، دانشمندان و اساتید پرستاری روز بروز با تحقیقات خود تلاش می نمایند روشهای نوین آموزشی را در حرفه پرستاری بکار گیرند. آموزش با توجه به اینکه از نقش های اصلی پرستاران است و پرستاران موظف به آموزش به دانشجویان، آموزش به بیماران و خانواده های انها و آموزش به افراد سالم جامعه هستند و از طرفی آموزش به خود و تلاش در جهت بروز بودن نیز از کدهای اخلاقی و استانداردهای حرفه ای پرستاران می باشند. تلاش پرستاران در جهت انجام پژوهشهای مرتبط به روشهای آموزش به بیماران، خانواده ها، دانشجویان، همکاران پرستار و خود آموزی، انجمن علمی پرستاری را بر آن داشت تا امکان انتشار نتایج این پژوهشها را در نشریه ای تخصصی با نام آموزش پرستاری فراهم آورد تا همه همکاران در ایران و جهان بتوانند از نتایج پژوهشهای انجام شده در حوزه آموزش پرستاری بهره مند گردند. انجمن علمی پرستاری ایران پس از ۲ سال تلاش پیگیر، افتخار دارد که همزمان با اعیاد سعید قربان و غدیر اولین شماره فصلنامه آموزش پرستاری را که شامل مقالات پژوهشی در حوزه آموزش می باشد تقدیم عزیزان نماید. امیداست دست اندرکاران این فصلنامه در این مسیر پر تلاطم از همکاری کلیه اساتید، دانش پژوهان، دانشجویان و محققین علوم سلامتی بهره مند گردند. دکتر مسعود فلاحی خشکناب رئیس انجمن علمی پرستاری ایران
تیام کیانی، مسعود فلاحی خشکناب، اصغر دالوندی، محمدعلی حسینی، کیان نوروزی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: در سالیان اخیر استفاده از اینترنت به بخش مهمی از زندگی ایرانیان به ویژه در دانشجویان تبدیل شده است.با ورود این فناوری جدید و تغییرات ناشی از آن، این پرسش مطرح است که وضعیت اعتیاد به اینترنت در دانشجویان پرستاری چگونه است، مطالعه حاضر با هدف تعیـین وضعـیت اعتیـاد به ایـنترنـت و عوامـل مرتـبط با آن در دانشجویان پرستاری طراحی و اجرا شده است. روش: دراین مطالعه توصیفی، ۳۳۰ نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران به صورت تصادفی انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ی ویژگی های جمعیت شناسی و "آزمون اعتیاد به اینترنت" (Internet Addiction Test) استفاده شد. پس از جمع آوری داده ها، داده ها با نرم افزار SPSS v. ۲۱ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: در این مطالعه ۰۳/۸۲ درصد دانشجویان پرستاری اعتیاد به اینترنت نداشته و ۷/۱۷ درصد از آنها اعتیاد به اینترنت داشتند. بین اعتیاد به اینترنت با متغیرهای جمعیت شناختی از جمله: جنسیت، وضعیت کامپیوتر شخصی، سایتهای علمی، وبلاگ شخصی، وب سایت شخصی، گفتگوی اینترنتی(چت)، گوش دادن به موسیقی، وب گردی، دوست یابی، بازیهای اینترنتی، کار با وبلاگ، مدت زمان استفاده از اینترنت در روز به ساعت، مدت زمان استفاده از اینترنت در هفته به ساعت همبستگی آماری معنی داری مشاهده شد (۰۰۱/۰p<). نتیجه گیری: یافته های مطالعه نشان داد ۷/۱۷درصد از دانشجویان پرستاری به اینترنت اعتیاد داشته اند. با توجه به گسترش روز افزون اینترنت دربین دانشجویان، طراحی، اجرای برنامه های آموزشی مناسب و استفاده از مداخلات اثر بخشی مبتنی بر اینترنت در راستای ارتقای هر چه بیشتر دانش و القاء رفتارهای سالم در بین دانشجویان پرستاری ضروری می باشد.
محمد غلامی، مسعود فلاحی خشکناب، سادات سید باقر مداح، فضل اله احمدی، حمید رضا خانکه، نسیم نادری،
دوره ۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: جستجوی اطلاعات سلامت نقش مهمی در فرآیند مدیریت بیماری قلبی عروقی ایفا می کند. هدف از این مطالعه کشف نیازهای اطلاعاتی بیماران قلبی عروقی در زمان جستجوی اطلاعات سلامت بر اساس تجارب بیماران، مراقبان خانوادگی و کارکنان سلامت می باشد. روش: این مطالعه با رویکرد تحقیق کیفی و با روش تحلیل محتوای کیفی انجام شد. ۳۱ مشارکت کننده شامل ۱۶ بیمار قلبی عروقی، ۵ مراقب خانوادگی و ۱۰ مراقب سلامت بودند. داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختارمند و با نمونه گیری هدفمند جمع آوری و تا اشباع داده ها ادامه یافت. تجزیه و تحلیل داده ها به طورمستمر و همزمان با جمع آوری داده ها و به صورت مقایسه ای انجام گردید. یافته ها: در طی فرایند تحلیل داده ها، چهار درون مایه محوری شامل نیازهای اطلاعاتی "مرتبط-بیماری"، " مرتبط-مراقبت سلامت"، "مرتبط-نظام سلامت" و "مرتبط-زندگی روزمره" که بیانگر تجربه و درک مشارکت کنندگان از نیازهای بیماران قلبی عروقی در حین جستجوی اطلاعات سلامت است، پدیدار شد. نتیجه گیری: طبق نتایج، جستجوی اطلاعات سلامت برای بیماران قلبی عروقی، با یک نگاه جامع و ماوراء مسایل سلامت جسمی و بیماری درک شده است. از یافته های مهم این مطالعه جستجوی‌ اطلاعات در زمینه پیش آگهی، ایفای نقش، سلامت جنسی و روانی، عملکرد نظام سلامت، همچنین جستجوی طب نوین، اسلامی و طب سنتی بود، بنابراین لزوم فراهم کردن اطلاعات مربوط به موارد مذکور از طریق شیوه های متعدد اطلاع رسانی، برای پاسخگویی به نیاز بیماران و مشارکت آنها در تصمیم گیری درمانی و مدیریت بهینه زندگی، ضروری به نظر می رسد.
بی بی نجمه عبادی، محمد علی حسینی، ابوالفضل ره گوی، مسعود فلاحی خشکناب، اکبر بیگلریان،
دوره ۵، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: سلامت معنوی به عنوان یکی از مؤلفه‌های مهم سلامت بوده، که بررسی ارتباط آن با شادکامی به عنوان احساس رضایت افراد از زندگی بویژه در دانشجویان به عنوان مدیران و سازندگان آینده هرجامعه ضروری و حائز اهمیت می‌باشد. این تحقیق با هدف، تعیین رابطه سلامت معنوی با شادکامی دانشجویان پرستاری دانشگاه‌های علوم پزشکی و آزاد اسلامی شهر یزد در سال ۱۳۹۴ انجام شد.

روش کار: این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی همبستگی بوده که به صورت مقطعی در دانشجویان پرستاری دانشگاه‌های علوم پزشکی و آزاد شهر یزد در سال ۱۳۹۴ انجام شد. روش نمونه گیری در این پژوهش از نوع سرشماری بوده و حجم نمونه معادل حجم جامعه (۵۵۰) نفر در نظر گرفته شد. سلامت معنوی با پرسشنامه Ellison بر اساس سه بعد شناختی، عواطف، کنش و شادکامی با پرسشنامه Oxford با پنج حیطه رضایت زندگی، حرمت خود، بهزیستی فاعلی، رضایت خاطر و خلق مثبت مورد تحلیل قرار گرفته است. مطالعات قبلی روایی و پایایی پرسشنامه‌ها را ۹۴/۰ و ۹۲/۰ تأیید کرده و نیازی به سنجش مجدد آنها نبود. برای تفسیر داده‌ها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ و روش‌های آماری توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی) و تحلیلی (ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی، رگرسیون خطی) استفاده شد.

یافته‌ها: میانگین نمره سلامت معنوی و شادکامی در دانشجویان دانشگاه آزاد به ترتیب (۱۶/۰۳± ۹۵/۰۴، ۱۵/۶۷± ۴۵/۴۶) و در دانشجویان علوم پزشکی به ترتیب (۱۳/۹۵± ۹۸/۱۴، ۱۵/۳۹± ۵۰/۲۳) به دست آمد سلامت معنوی دانشجویان با شادکامی رابطه مثبت و معناداری داشت. شدت همبستگی سلامت معنوی با شادکامی در دانشجویان دانشگاه آزاد و علوم پزشکی با ضریب همبستگی پیرسون به ترتیب برابر (۰/۶۳= r، ۰/۰۰۱> P) و (۰/۷۶= r، ۰/۰۰۱> P) برآورد گردید. که کلیه محاسبات این تحقیق یا سطح اطمینان ۹۵% انجام شد. تمامی ابعاد سلامت معنوی با شادکامی ارتباط معنادار داشت. بیشترین ارتباط را بعد عواطف و کمترین ارتباط را بعد کنش به خود اختصاص داد.

نتیجه گیری: سلامت معنوی و شادکامی دانشجویان پرستاری در هر دو دانشگاه بالاتر از سطح متوسط بود و سلامت معنوی ۰ با شادکامی رابطه مستقیم و معنا داری داشت. به بیانی دیگر هر چه سلامت معنوی دانشجویان بالاتر بود، شادکامی آنان نیز بیشتر بود. بنابراین می‌توان با برنامه ریزی در راستای ارتقای سلامت معنوی دانشجویان، شادکامی آنان را افزایش داد.


علی رضا قهرمانی منامن، سعید حمدزاده، زهرا تمیزی، مسعود فلاحی خشکناب، مهدی حبیبی،
دوره ۵، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: بدون شک ارباب رجوع مهمترین دارایی هر سازمان به شمار می‌رود و تمامی تلاش‌های سازمان‌ها در نحوه ارائه خدمات به او ارزش پیدا می‌کند؛ لذا توجه، تمرکز و حفظ ارباب رجوع درسازمان ها از اهمیت خاصی برخوردار است. لذا هدف این مطالعه، بررسی ارتباط بین سرمایه‌های انسانی با میزان رضایتمندی خدمات گیرندگان بیمارستان تأمین اجتماعی سبلان اردبیل می‌باشد.

روش کار: مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت تحقیق توصیفی از نوع همبستگی می‌باشد. جامعه آماری در این پژوهش دو دسته هستند: درون سازمانی و برون سازمانی. درون سازمانی شامل مدیران و کارکنان بیمارستان سبلان اردبیل به تعداد ۱۹۰ نفر و برون سازمانی شامل بیماران بستری در بخش‌های مختلف در بازده زمانی یک ماه به تعداد ۲۴۰ نفر بود با توجه به محدود بودن جامعه آماری، برای نمونه گیری از روش سرشماری استفاده است و برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه محقق ساخته که روائی و پایائی آن سنجیده شده بود استفاده گردید. برای تحلیل اطلاعات از روش‌های آماری توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و برای تحلیل فرضیات از ضریب هبستگی پیرسون و مدل رگرسیون چند متغیره استفاده شده است.

یافته‌ها: نتایج نشان داد بین سرمایه‌های انسانی کارکنان (دانش کارکنان، مهارت ارتباطی کارکنان و خلاقیت کارکنان و در نهایت تعهد سازمانی) و رضایتمندی خدمات گیرندگان بیمارستان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (۰/۰۰۱> P).

نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه تقویت سرمایه‌های انسانی می‌تواند باعث افزایش رضایتمندی خدمات گیرندگان و مراجعه کنندگان به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی باشد. بنابراین، مسؤولین و مدیران می‌توانند با ارزش نهادن به سرمایه‌های انسانی میزان رضایت مندی خدمات گیرندگان را افزایش دهند.


خدایار عشوندی، غلامحسین فلاحی نیا، سجاد نقدی، عباس مقیم بیگی، بهروز کارخانه ای،
دوره ۶، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: در بسیاری از موارد درد بیماران ناکافی درمان می­شود. نزدیک­ترین شخص به بیمار در روند درمان پرستار است و مطالعات نقش مهم پرستار در کنترل درد بیماران را اثبات کرده است. این مطالعه به منظور تعیین تاثیر آموزش مدیریت درد بر آگاهی، نگرش و روش­های کنترل درد پرستاران ریکاوری انجام گرفت.
روش کار: این مطالعه نیمه تجربی در سال ۹۴ و با شرکت ۴۱ پرستار ریکاوری و ۲۴۶ بیمار در بیمارستان بعثت همدان انجام شد. در مرحله اول پرسشنامه­های مربوط به اطلاعات دموگرافیک، آگاهی و نگرش در زمینه درد توسط پرستاران ریکاوری تکمیل شد. سپس روش­های کنترل درد انجام شده توسط پرستاران (هر پرستار ۳ بیمار)، با استفاده از چک لیست ثبت گردید. در مرحله دوم اصول مدیریت درد در ریکاوری در دو جلسه آموزشی، در گروه­های کوچک و به صورت بحث گروهی آموزش داده شد. دو هفته بعد و در مرحله سوم مجدداً با همان پرسشنامه­ها و چک لیست اولیه، آگاهی، نگرش و روش­های کنترل درد پرستاران ریکاوری ثبت گردید. در پایان داده­ها توسط نرم افزار spss ۱۶ و با آزمون­های تی زوجی، دقیق فیشر و آمار توصیفی در سطح معنی داری ۰۵/۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ ها: میانگین و انحراف معیار سن پرستاران۵±۹۳/۲۹ سال و سابقه کار بالینی آنها ۵±۵۱/۷ سال بود. نتایج نشان داد که آگاهی پرستاران ریکاوری از مدیریت درد قبل از آموزش از ۶۳/۶۴ درصد به ۱۸/۸۱ درصد در بعد از آموزش رسید(۰۰۱/۰>p). همچنین میانگین امتیاز نگرش پرستاران درباره مدیریت درد قبل از آموزش ۸۷/۷۶ بود که در بعد از آموزش به ۱۲/۸۱ رسید(۰۲۵/۰=p). پرستاران مهمترین موانع در مصرف مسکن­ها را کمبود تعداد پرستاران، عدم دستور پزشک، ترس از عوارض جانبی داروها و عدم وجود شرح وظایف مشخص می­دانند. روش­های کنترل درد پس از آموزش بطور معنی داری تغییر پیدا کرد.
نتیجه ­گیری: با برگزاری کارگاه­های آموزشی می­توان آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران در زمینه کنترل درد را افزایش داد که باعث افزایش رضایت بیماران و کاهش عوارض ناشی از درد پس از جراحی می ­شود.
الهام سپهوند، مسعود فلاحی خشکناب، حدیث کوگانی نژاد، فاطمه حدادی،
دوره ۷، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: پرستاران به عنوان یکی از اعضاء تیم درمان، نیاز است در امر مراقبت از بیمار از بهترین شواهد موجود و نتایج تحقیقات معتبر در عملکرد خود استفاده کنند. مقاله حاضر با هدف بررسی مقایسه ای دانش، نگرش و عملکرد پرستاری مبتنی بر شواهد در سه بیمارستان منتخب از دانشگاه­های علوم پزشکی تهران، سمنان و لرستان را در سال ۱۳۹۶ انجام شد.
 روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که ۵۲۴ پرستار شاغل در بیمارستان­های منتخب دانشگاه­های علوم پزشکی سمنان و لرستان و تهران از نظر دانش، نگرش و عملکرد مبتنی بر شواهد مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده­ها پرسشنامه عملکرد مبتنی بر شواهد با دو بخش اطلاعات جمعیت­شناختی و سه بعد دانش، نگرش و عملکرد مبتنی بر شواهد، بود. داده­ها پس از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ شده و با آمار توصیفی و تحلیلی(آنووا و ضریب همبستگی اسپیرمن) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: در این مطالعه میانگین عملکرد مبتنی بر شواهد در سه حیطه دانش، نگرش کاربرد در پرستاران دانشگاه علوم پزشکی سمنان و لرستان نسبت به دانشگاه تهران تفاوت معنی دار داشت(P<۰,۰۰۰۱). بین جنس، سن، سابقه کار و عملکرد مبتنی بر شواهد ارتباط معنی دار بود ولی بین سطح تحصیلات و عملکرد مبتنی بر شواهد ارتباط معنی دار وجود نداشت.
نتیجه گیری:با توجه به نتایج مطالعه،عملکرد مبتنی بر شواهد در پرستاران استانهای سمنان و لرستان نسبت به استان تهران بیشتر بود. با اجرای اصول پرستاری مبتنی بر شواهد می­توان با کم کردن فاصله بین تحقیق و عمل پرستاری، از نتایج پژوهش در بالین استفاده کرده و کیفیت مراقبت را افزایش داد و با این کار هویت مستقل پرستاری نیز ارتقاء می یابد.
محمدرضا شیخی، مسعود فلاحی خشکناب، مهدی رهگذر،
دوره ۷، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه  : آموزش و یادگیری از همتایان یک مداخله آموزشی موثر برای دانشجویان دکتری پرستاری در  محیط­های آموزشی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش تلفیقی استاد(منتور) و گروه همتایان بر عملکرد تحصیلی (شامل عملکرد آموزشی + عملکرد پژوهشی)  و رضایت تحصیلی دانشجویان دکتری پرستاری انجام شد.
 روش کار: این پژوهش یک مطالعه نیمه­تجربی بود که با مشارکت ۱۰نفر از دانشجویان دکتری پرستاری دانشگاه علوم بهزیستی و توان­بخشی انجام شد. گروه مداخله شامل ۵ نفر از دانشجویان دکتری پرستاری بودند که به همراه استاد راهنما (منتور) در جلسات مشترک گروه همتایان به مدت دو  ترم تحصیلی مشارکت داشتند. گروه شاهد نیز  ۵ نفر از دانشجویان دکتری پرستاری هم دوره  با گروه مداخله بودند که در جلسات مشترک گروه همتایان با مربی شرکت نمی کردند. و روش معمول (روتین) یعنی شرکت در کلاس و انجام پروژهای کلاسی برای آنها انجام می­ شد. پس از پایان دوره آموزش، گروه همتایان با مربی مشترک، عملکرد تحصیلی و رضایت تحصیلی دانشجویان دکتری پرستاری مورد سنجش قرار گرفت. برای گردآوری داده­ ها از پرسشنامه محقق ساخته جهت سنجش عملکرد آموزشی و رضایت تحصیلی دانشجویان دکتری پرستاری  استفاده شد.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد شرکت در جلسات مشترک گروه همتایان به­همراه مربی (منتور) می ­تواند باعث ارتقای عملکرد پژوهشی و افزایش رضایت تحصیلی دانشجویان دکتری پرستاری شود، ولی بر عملکرد آموزشی تاثیری نداشت.
نتیجه ­گیری: بر­اساس یافته­های این مطالعه برای افزایش رضایت و عملکرد تحصیلی  دانشجویان دکتری پرستاری توجه به شیوه­ های ترکیبی آموزشی اجتناب­ ناپذیر است. آموزش از گروه همتایان با مشارکت و راهنمایی اساتید می­تواند توانمندی­های علمی و پژوهشی دانشجویان را افزایش داده و منجر به توسعه عملکرد تحصیلی و کسب رضایت تحصیلی بیشتری در دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی شود.
 
نرگس محمدی، مسعود فلاحی خشکناب، ابوالفضل ره گوی، محمدعلی حسینی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: فرایند انتخاب گرایش تحصیلی دانشجویان می تواند با توجه به شرایط زمانی و مکانی از عوامل مختلفی تأثیر پذیرد. هدف این مطالعه تعیین عوامل موثر بر انتخاب گرایش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد پرستاری دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران در سال ۱۳۹۷ می باشد.
روش کار: مطالعه‌ی حاضر یک مطالعه‌ی توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی می‌باشد که جامعه پژوهش شامل کلیه‌ی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران (۴۷۰نفر) در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ بودند. از طریق روش نمونه گیری در دسترس و بر اساس معیارهای ورود ۱۹۰ دانشجو وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده‌ها از دو پرسشنامه‌ی مشخصات جمعیت شناختی و پرسشنامه‌ی محقق ساخته ی تعیین عوامل مرتبط بر انتخاب گرایش تحصیلی استفاده گردید. داده‌ها با نرم‌ افزار آماری SPSS۱۹ و با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: ۱۵۷ نفر از دانشجویان (۶/۸۲ درصد) مورد پژوهش زن بوده و میانگین سنی آنها ۶۹/۲۹سال بود. ۳/۶۵ درصد از آنها (۱۲۴ نفر) مجرد و ۴۴ نفر در رشته پرستاری داخلی- جراحی تحصیل می کردند. میانگین سابقه ی کاری ۹/۶ سال داشته اند و از نظر مشورت قبل از انتخاب رشته ۳/۳۶درصد برای انتخاب رشته با اساتید خود مشورت نموده بودند. از نظر دانشجویان بیشترین عامل تأثیرگذار بر انتخاب گرایش تحصیلی مربوط به عوامل فردی (۲۴%)، است و بعد از آن به ترتیب عوامل حرفه ای(۲۱ درصد)، عوامل محیطی _ اجتماعی(۲۰ درصد)، عوامل فرهنگی(۱۸ درصد) و عوامل خانواده و دوستان(۱۷ درصد) بوده اند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق عوامل فردی و حرفه ای بیشترین تاثیر را بر انتخاب گرایش داشتند. توجه به علایق دانشجویان و بکارگیری آنها در زمینه ی تخصص خود می تواند به مراقبت بهتر از بیماران کمک نماید. همچنین مشورت با اساتید متخصص و با تجربه می تواند در راهنمایی دانشجویان برای انتخاب گرایش تحصیلی مفید باشد لذا پیشنهاد می شود دانشکده ها و مدیران پرستاری در انتخاب دانشجویان خود عوامل فردی را بیشتر مدنظر قرار دهند.
 
فاطمه دهقانی، معصومه برخورداری شریف آباد، مریم صداقتی کسبخی، حسین فلاح زاده،
دوره ۹، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۹ )
چکیده


مقدمه:.با توجه به پیشرفت‎های قابل توجه در علم مراقبتهای ویژه، امکان کمک به بیماران بسیار بدحال فراهم شده و این امر سبب افزایش طول عمر در مواردی با پیش آگهی بسیار ضعیف شده است. هدف از این مطالعه، تعیین خودکارامدی درک شده پرستاران با آموزش مراقبت تسکینی می باشد.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه تجربی می باشد که در سال ۱۳۹۸ انجام شد. جامعه پژوهش را پرستاران شاغل در بیمارستانهای میبد و اردکان تشکیل می دادند که ۸۰ نفر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. مداخله شامل آموزش مفهوم مراقبت تسکینی، به مدت چهار جلسه ۶۰ دقیقه ای بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و مقیاس خودکارامدی مراقبت تسکینی گردآوری شدند. پرسشنامه قبل و بعد از آموزش توسط نمونه ها تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSSنسخه ۱۶ و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی(تحلیل کواریانس تک متغیری) انجام شد.
یافته ها: میانگین سنی مشارکت کنندگان در گروه مداخله ۶/۳۸ سال و سابقه کاری ۲۵/۱۴ سال بود که به طور معناداری بالاتر از گروه کنترل بود. در هر دو گروه، اکثریت مشارکت کنندگان زن (۸۵%) و دارای تحصیلات کارشناسی (۵/۹۲%) بودند که همسان بودند. میانگین نمرات خودکارآمدی درک شده و ابعاد آن، در پیش آزمون، بین دو گروه تفاوت معنادار بوده و در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود. پس از کنترل تاثیر سن، سابقه کار و نمرات پیش آزمون، با استفاده از آزمون آنکووا، مشخص شد که میانگین نمره خودکارآمدی درک شده و ابعاد آن، در گروه مداخله، به طور معناداری بالاتر از گروه کنترل بود (۰۰۱/۰>P)
نتیجه گیری:یافته ها نشان داد که آموزش مراقبت تسکینی بر ارتقاءمیزان خودکارآمدی درک شده موثر بوده است. بدین ترتیب مداخله آموزشی مبتنی بر رویکرد مراقبت تسکینی می تواند به عنوان یک مداخله ی موثر در ارتقای خودکارامدی درک شده و ابعاد آن در پرستاران مورد استفاده قرار گیرد
 
مرجان علیشاهی، معصومه برخورداری شریف آباد، خدیجه نصیریانی، حسین فلاح زاده،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: کلید ایفای نقش در حرفه پرستاری برقراری ارتباط مناسب است و مهارت‌های ارتباطی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های لازم برای پرستاران توصیف شده است. رویکردهای مختلفی برای توسعه ارتباطات حرفه‌ای در تعامل پرستار و بیمار وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر استفاده از شیوه بازخوردی در آموزش به بیمار بر مهارت‌های ارتباطی دانشجویان پرستاری بود.
روش کار: این پژوهش، یک مطالعه نیمه تجربی می باشد که در سال ۱۳۹۹ انجام شد. نمونه مورد مطالعه را ۸۱ دانشجوی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، که در حال گذراندن دوره کارآموزی در عرصه بودند، تشکیل میداد که با تخصیص تصادفی در دو گروه (۴۱ نفر در گروه کنترل و ۴۰ نفر در گروه آزمون) قرار گرفتند. برای گروه آزمون، نحوه آموزش به بیمار به شیوه بازخوردی آموزش داده شد و از آنها خواسته شد به این شیوه به بیماران آموزش دهند. گروه کنترل، آموزش به بیمار را به شیوه مرسوم انجام می دادند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه مهارتهای ارتباطی بود که قبل و بعد از مداخله توسط هر دو گروه تکمیل شد. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، کا اسکوئر و تی تست) از طریق SPSS نسخه ۲۰ مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نمره کل مهارت های ارتباطی دانشجویان پرستاری، قبل از مداخله، در گروه کنترل ۷۱/۶±۸۰/۷۰ و در گروه آزمون ۵۰/۴±۶۷/۷۰ بود. مهارت‌های ارتباطی دانشجویان بعد از آموزش به بیمار توسط دانشجویان پرستاری، در هر دو گروه کنترل (۸۸/۴±۶۵/۸۸) و گروه آزمون (۶۲/۳±۱۷/۱۱۰) افزایش داشت. تفاوت بین گروه آزمون و کنترل بعد از مداخله معنادار بود (۰۵/۰>P).
نتیجه‌گیری: براساس یافته ها، آموزش به بیمار به شیوه بازخوردی بطورمعنی داری منجر به بهبود مهارتهای ارتباطی دانشجویان می شود . لذا مربیان و اساتید پرستاری می توانند از این روش و سایر استراتژی های افزایش تعامل جهت بهبود مهارتهای ارتباطی دانشجویان در برنامه ریزی درسی خود استفاده نمایند.
 
نسیم صادقی محلی، نرگس ارسلانی، مجتبی راد، تابان نعمتی فرد، مسعود فلاحی خشکناب،
دوره ۱۰، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: یکی از راه­های بازنگری و بررسی برنامه­های درسی، انجام مقایسه تطبیقی به منظور شناسایی نقاط ضعف و قوت برنامه موردنظر است. براساس مقررات آموزشی برنامه درسی پرستاری توانبخشی نیز توسط کمیته پرستاری درحال بازنگری و ارتقا است. لذا، این مطالعه با هدف مقایسه تطبیقی برنامه درسی کارشناسی ارشد پرستاری توانبخشی ایران و استرالیا انجام گرفت.
روش کار: این مطالعه تطبیقی بر اساس مدل معتبر بردی ۱۹۶۴ (Bereday) و در ۴ مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه در ایران در سال ۱۳۹۹ انجام گرفت. در این مقایسه تطبیقی، برنامه ­های درسی دو کشور موجود در سایت دانشگاه های علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ایران و تاسمانیا (Tasmania) استرالیا به تفکیک  رسالت، چشم انداز، فلسفه و اهداف رشته، نحوه پذیرش، مشخصات و محتوای برنامه، استراتژی­های اجرایی، نحوه ارزشیابی، نقش­ها و وظایف دانش­آموختگان توصیف شده و پس از همجواری و طبقه بندی اطلاعات، مقایسه و تفسیر انجام گرفت.
یافته­ ها: برنامه درسی پرستاری توانبخشی ایران و استرالیا علی­رغم شباهت در رسالت، فلسفه و اهداف از تفاوت­هایی همچون تفاوت در نحوه پذیرش دانشجو، طول­مدت دوره، نوع اعتبار ­بخشی دروس، ساعات کارورزی، تنوع محیط­های آموزشی، وجود واحد پایان­نامه و همچنین وظایف و نقش­های تعیین شده برای دانش آموختگان برخوردار است.
نتیجه­ گیری: مقایسه تطبیقی این دو برنامه تصویری از نقاط ضعف و قوت برنامه درسی پرستاری توانبخشی ایران برای طراحان آموزشی مشخص کرد. با تجدید نظر در نحوه پذیرش دانشجویان، متناسب­سازی محتوا و نقش­های تعیین شده با نیاز­های بومی و به­روز جامعه، ایجاد تنوع در روش های یادگیری فراگیر­محور و توسعه و تجهیز مراکز و عرصه­ های توانبخشی می­توان گام بلندی در بهبود کیفیت برنامه درسی ایران برداشت.
لادن ناصح، نرگس ارسلانی، فاطمه مقدم، فاطمه تقلیلی، مریم احمدی، مسعود فلاحی خشکناب،
دوره ۱۱، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: ارزیابی و بازنگری مستمر برنامه های آموزشی به منظور ارتقاء کیفیت آن ها و اطمینان از تربیت دانش آموختگان شایسته بسیار مهم است. این اقدام بویژه در برنامه های آموزش پرستاری به دلیل ارتباط مستقیم با سلامت جامعه؛ حیاتی است. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه تطبیقی برنامه آموزشی دکتری تخصصی پرستاری ایران با دانشگاه پییتسبورگ آمریکا صورت گرفت.
روش کار: این مطالعه یک پژوهش توصیفی- تطبیقی است که بر اساس مدل بردی در سال ۱۴۰۱ انجام شد. پس از بدست آوردن برنامه آموزشی دکتری پرستاری ایران و دانشگاه پیتسبورگ آمریکا، اجزای برنامه ها ابتدا به طور جداگانه توصیف و تفسیر شد. سپس با همجواری و طبقه بندی کردن اطلاعات، با یکدیگر مقایسه و نتیجه گیری شد.
یافته ها: از مهمترین نقاط قوت برنامه آموزشی پیتسبورگ، تمرکز بر حیطه های روزآمد و متناسب با سطح دوره آموزشی دکتری تخصصی نظیر توسعه فناوری اطلاعات در مدیریت سلامت، همکاری با موسسات مراقبت های بهداشتی در زمینه ترجمان دانش در علوم سلامت، پذیرش دانشجو با محوریت شایسته گزینی و ملاک نبودن نمره آزمون ورودی، اکتفا به چند شایستگی و توانمندی مشخص و تخصصی بر اساس رسالت و اهداف کلی دوره، پیش بینی واحدهای درسی مرتبط با شایستگی های اصلی مورد انتظار از جمله منتورینگ تحقیق، منتورینگ تدریس، مسئولیت ها و فعالیت های دانشمندان بود. همچنین برای اخذ مجوز دفاع، ارسال مقاله مستخرج از پایان نامه برای یک ژورنال کفایت می کند و  پذیرش یا چاپ مقاله اجباری نیست.
نتیجه گیری: برخی از مهمترین نقاط قوت برنامه آموزشی پیتسبورگ بعنوان یک دانشگاه پیشرو و سرآمد، در بخش های مختلف از قبیل حیطه های مورد تمرکز، شرایط پذیرش دانشجو، شایستگی های مورد انتظار، واحدهای درسی و دفاع پایان نامه استخراج شد که لازم است این نقاط قوت در بازنگری های آتی برنامه آموزشی دکتری پرستاری ایران مورد توجه قرار گیرد.
 
فرحناز عسکریان سرداری، محمدحسین فلاح، سعید وزیری، ابوالقاسم عاصی مذنب،
دوره ۱۲، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: تنظیم هیجان پیوندهای یکپارچه با اندیشه، معنویت، نگرش دینی و سلامت روان دارد. لذا هدف این پژوهش بررسی اثر بخشی آموزش پویش روانی مبتنی بر رویکرد اسلامی بر تنظیم هیجان دانش آموزان دختر دبیرستانی بود.
روش کار: مطالعه حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پی­گیری با گروه گواه انجام شد. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع تحصیلی دوم دبیرستان شهر کرمان در سال ۱۴۰۱ بودند. تعداد ۳۰ نفر دانش آموز به شیوه خوشه­ای تصادفی و تخصیص تصادفی ساده انتخاب و در گروه آزمایش وگواه  قرار گرفتند (هر گروه ۱۵ نفر). جمع آوری داده­ها با استفاده از فرم جمعیت شناختی و پرسش­نامه تنظیم شناختی هیجان انجام شد. پس از اجرای پیش­آزمون، گروه آزمایش تحت ۱۲ جلسه ۹۰ دقیقه­ای برنامه پویش روانی مبتنی بر رویکرد اسلامی قرار گرفتند. ابزار توسط  گروه آزمایش و گواه در ۳ مرحله مطالعه تکمیل گردید. تحلیل داده­ها در نرم افزار SPSS-۲۴ در سطح معناداری ۰۵/۰>p انجام شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که میانگین نمرات تنظیم هیجان دوگروه آزمایش و گواه به ترتیب در مرحله پیش‌آزمون ۹۰/۱۰±۶۰/۹۷، ۹۵/۱۰±۶۷/۹۸؛ پس­آزمون ۱۸/۱۲±۰۱/۱۴۵، ۹۷/۸±۸۰/۱۰۹ و پی­گیری ۸۹/۱۰­±۵۳/۱۴۲، ۱۵/۹­±۸۰/۱۱۰ بود. بر‌اساس آنالیز واریانس دوطرفه با اندازه­گیری­های مکرر بین دوگروه از لحاظ نمرات تنظیم هیجان تفاوت معنی‌دار وجود داشت (۰۰۱/۰>p).
نتیجه ­گیری: با توجه به تأثیر آموزش پویش روانی مبتنی بر رویکرد اسلامی به‌شیوه گروهی بر افزایش تنظیم هیچان دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان توصیه می‌شود در اکثر مدارس، این آموزش در قالب برنامه‌های مدون به دانش آموزان دختر ارائه گردد.



سهیلا زابلی پور، نرگس ارسلانی، طاهره گیلوری، لیلا رفیعی وردنجانی، مسعود فلاحی خشکناب،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: رشته کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی در جهت ارائه مراقبت به سالمندان تاسیس گردیده است. ارزشیابی برنامه آموزشی از مهمترین راهکارهای ارتقا آن است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تطبیق برنامه آموزشی کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی کشور ایران و دانشگاه دوک انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی مقایسه ای در سال ۱۴۰۱ انجام شد. داده ها با استفاده از مدل Bereday در چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برنامه آموزشی کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی دانشگاه دوک و ایران از نظر پذیرش، فلسفه، ماموریت، موقعیت شغلی فارغ التحصیلان، محتوای دوره و ارزشیابی، تحلیل و نقاط قوت و ضعف مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد دانشگاه دوک با توجه به گستردگی حوزه مراقبت سالمندان، کارشناسی ارشد پرستاری را به دو صورت مراقبت حاد و اولیه ارائه می نماید ولی در ایران بصورت یک برنامه، ارائه شده است. فلسفه، رسالت و چشم انداز در ایران بصورت اختصاصی نوشته شده است ولی در دانشگاه دوک برای تمام رشته های کارشناسی ارشد یکسان است. ورود دانشجو به دانشگاه دوک با معیارهای گوناگون بررسی می شود ولی در ایران آزمون کنکور تنها معیار پذیرش می باشد. دروس ارائه شده در ایران متناسب با شرایط موجود کشور می باشد ولی توجه به موضوعات دیگر در پرستاری نیز، ضروری به نظر می رسد. جایگاه شغلی دانش آموختگان در ایران برخلاف دانشگاه دوک به طور واضح بیان شده است. همچنین روشهای تدریس و ارزشیابی در ایران بسیار متنوع می باشد.
نتیجه گیری: برنامه درسی کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی در ایران نقاط قوت بسیاری دارد ولی برای بهتر شدن برنامه توجه به مواردی مانند مصاحبه ورودی، آزمون صلاحیت حرفه ای، آموزش از راه دور و آنلاین و در نظر گرفتن مطالبی مانند عملکرد مبتنی بر شواهد و گذار حرفه ای نیز ضروری به نظر می رسد.

 

صفحه 1 از 1     

نشریه آموزش پرستاری Journal of Nursing Education
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4704