خلق و خوی شیرخواران در تغذیه انحصاری با شیر مادر و شیرخشک غالب
|
فاطمه آقاجانی ، نرگس صادقی ، مریم رادمهر  |
مرکز تحقیقات سلامت جامعه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران ، n45sadeghi@yahoo.com |
|
چکیده: (3619 مشاهده) |
مقدمه: شیرخوارگی حساسترین مرحله رشد و تکامل کودک محسوب میشود و تغذیه در این مرحله در پرورش کودک و شکل گیری شخصیت و خلقوخو وی اهمیت زیادی دارد. هدف، این مطالعه با هدف مقایسه خلقوخوی شیرخواران در دوگروه تغذیه انحصاری با شیر مادر و شیر خشک غالب انجام شد.
روش کار: این مطالعه بهروش توصیفی مقایسهای انجام شد. جامعه پژوهش 60 شیرخوار 12-3 ماهه بودند که به همراه مادرانشان به مراکز بهداشت شهر اصفهان در شش ماه دوم سال 1397 مراجعه کردند. تعداد نمونه ها در هر یک از دو گروه شیرخواران با تغذیه منحصر با شیر مادر و تغذیه غالب با شیر خشک30 نفر محاسبه شد و نمونه گیری تا تکمیل این تعداد در دو گروه به روش در دسترس ادامه یافت. جهت گردآوری دادهها از پرسشنامه سنجش خلقوخوی شیرخوار روتبارت با سه بعد شامل عواطف منفی، عواطف مثبت و تنظیم استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22، آزمون آماری تی مستقل و من ویتنی انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد در مقیاس عواطف منفی میانگین امتیاز خلقوخو نوزاد تغذیهشده منحصر با شیر مادر (0/67 ±3/75 کمتر از نوزاد تغذیهشده با شیر خشک غالب (0/64±4/30) بود(0/05>P). در مقیاس عواطف مثبت/شاد خویی و تنظیم/جهتگیری تفاوت معنیداری بین دو گروه مشاهده نشد(0/05<P).
نتیجه گیری: با توجه به یافته ها ی این مطالعه، پیشنهاد می شود در برنامههای ترویج تغذیه با شیر مادر در زمینه مقایسه روش های تغذیه شیرخوار علاوه بر تاکید بر سلامت جسمی شیرخوار به این بخش از تغییرات در خلق و خوی شیرخوار به منظور کاهش میزان مشکلات عاطفی و رفتاری و سلامت روان کودکان نیز توجه شود. .همچنین در صورت ضرورت به مصرف شیر خشک، مادران با کسب اطلاعات بیشتر و تنش کمتر قادر به سازگاری بیشتری در این شرایط شوند.
|
|
واژههای کلیدی: خلق و خوی، شیرخوار، شیر مادر، تغذیه با شیشه |
|
متن کامل [PDF 1051 kb]
(2219 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی-کمی |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/2/14 | انتشار: 1398/7/10
|
|
|
|
|
ارسال پیام به نویسنده مسئول |
|