[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
تست::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه پرستاری
AWT IMAGE 
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
پژوهش پرستاری
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: دوره 11، شماره 5 - ( آذر و دی 1401 ) ::
جلد 11 شماره 5 صفحات 57-46 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر تئوری رفتاربرنامه ریزی شده بر عملکرد جنسی زنان مبتلا به ویروس پاپیلومای انسانی مراجعه کننده به درمانگاه های بیماری های رفتاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۴۰۰
مریم شیخلو ، فائزه صحبائی ، شیرین حجازی
دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی ایران ، m.sheikhlou77@gmail.com
چکیده:   (920 مشاهده)
مقدمه:  بهبود عملکرد جنسی در زنان مبتلا به ویروس پاپیلومای انسانی نه تنها باعث بهبود بقای آن ها بلکه سبب انسجام بیشتر خانواده نیز می شود. لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر تئوری رفتاربرنامه ریزی شده بر عملکرد جنسی زنان مبتلا به ویروس پاپیلومای انسانی مراجعه کننده به درمانگاه های بیماری های رفتاری در سال ۱۴۰۰ انجام شد.
روش کار:  این مطالعه از نوع مطالعه نیمه تجربی بود که بر روی 60 زنان مبتلا به ویروس پاپیلومای انسانی (30 نفر گروه کنترل و 30 نفر گروه مداخله) انجام شد. تخصیص افراد به دو گروه کنترل و مداخله با استفاده از بلوک چهارتایی تصادفی انجام شد. پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک محقق ساخته و پرسشنامه استاندارد عملکرد جنسی زنان Rozen(2000) ،که در قبل و بعد از انجام مداخله، سنجیده شد. مداخله آموزشی با روش برگزاری کلاس های آموزشی در دو گروه 15 نفری به مدت 4 جلسه هفته ای یک روز و هر روز به مدت 90 دقیقه اجرا شد. در پایان داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر، عملکرد جنسی زنان مورد بررسی قبل از مداخله در گروه ازمون  6/3±4/28 بود که بعد از مداخله اموزشی به 7/5±3/30 رسید و نتایج آزمون ویلکاکسون اختلاف معنی داری را در گروه مداخله نشان داد(001/0p=). هم چنین نتایج اختلاف آماری معنی داری بین میانگین امتیازات آگاهی، کنترل رفتار درک شده، قصد رفتاری و عملکرد جنسی وجود داشت بین دو گروه نشان داد(01/0p=).
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که با استفاده از آموزش بر پایه تئوری رفتار برنامه ریزی شده که بر  تغییر رفتار، تأکید می کند، می توان عملکرد جنسی را در زنان ارتقا داد.
 
واژه‌های کلیدی: تئوری رفتار برنامه ریزی شده، عملکرد جنسی زنان، ویروس پاپیلومای انسانی
متن کامل [PDF 287 kb]   (440 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی-کمی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/10/30 | پذیرش: 1401/5/13 | انتشار: 1401/9/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sheikhlou M, Sahbahi F, Hejazi S. Effect of education based on the theory of planned behavior on sexual function of women with human papillomavirus referred to the behavioral diseases clinics of Tehran University of Medical Sciences in 1400. 3 JNE 2022; 11 (5) :46-57
URL: http://jne.ir/article-1-1376-fa.html

شیخلو مریم، صحبائی فائزه، حجازی شیرین. بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر تئوری رفتاربرنامه ریزی شده بر عملکرد جنسی زنان مبتلا به ویروس پاپیلومای انسانی مراجعه کننده به درمانگاه های بیماری های رفتاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۴۰۰. آموزش پرستاری. 1401; 11 (5) :46-57

URL: http://jne.ir/article-1-1376-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 5 - ( آذر و دی 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه آموزش پرستاری Journal of Nursing Education
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645