تأثیر شربت فلوس بر کیفیت زندگی بیماران تحت همودیالیز مبتلا به یبوست
|
صادق شیروانی فارسانی ، محمدرضا حیدری ، محسن ناصری ، پریسا جوادیان ، سعید مردانی ، هدی شیر افکن  |
دانشگاه شاهد، دانشکده پرستاری و مامایی گروه پرستاری ، mheidari@shahed.ac.ir |
|
چکیده: (1190 مشاهده) |
چکیده
مقدمـه: بیماران تحت همودیالیز با عوارض مختلفی مانند یبوست رو به رو هستند که بر روی کیفیت زندگی آنان تاثیر دارد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر شربت فلوس بر کیفیت زندگی بیماران تحت همودیالیز مبتلا به یبوست انجام شد.
روش کار: مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی سه سوکور میباشد که در بازه زمانی تیرماه 1400 تا فروردین 1401 بر روی بیماران تحت همودیالیز در چهار بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام شد. در این کارآزمایی بالینی، 70 بیمار دارای یبوست تحت همودیالیز، به روش در دسترس انتخاب و بعد از تخصیص تصادفی در دو گروه دارو و دارونما تحت بررسی قرار گرفتند. به مدت 30 روز، گروه دارو شربت فلوس 10 درصد (هر 1 میلی لیتر حاوی یک دهم گرم مغز خشک میوه فلوس) به مقدار 10 میلی لیتر روزانه در دو نوبت و گروه دارونما، شربت پلاسبو به همین میزان دریافت نمودند. در ابتدای مطالعه ، برای همه بیماران پرسشنامه دموگرافیک و بالینی تکمیل گردید. قبل و 30 روز بعد از مداخله، پرسشنامه کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به یبوست ، توسط بیماران تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام شد.
یافتـهها: قبل و بعد از مداخله ، دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک همسان بودند. نتایج آزمون کوواریانس نشان داد ، با توجه به معنی دار نبودن مقدار P-value در نمره ی کل پرسشنامه کیفیت زندگی بیمار مبتلا به یبوست (251/0= P) ، در دو گروه دارو و دارونما به این معنی است که متغیر پیامد (پس آزمون) در دو گروه تفاوت معنی دار آماری نداشته و مداخله بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به یبوست تاثیر گذار نبوده است و به بیان دیگر گروه دارونما و دارو اثرگذاری مشابه نسبت به هم داشته اند.
نتیجهگیـری: استفاده از شربت فلوس در کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی مبتلا به یبوست تاثیری نداشت.
|
|
واژههای کلیدی: فلوس، همودیالیز، کیفیت زندگی، یبوست |
|
متن کامل [PDF 1411 kb]
(595 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی-کمی |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/8/7 | پذیرش: 1402/5/2 | انتشار: 1402/6/10
|
|
|
|
|
ارسال پیام به نویسنده مسئول |
|