[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
تست::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه پرستاری
AWT IMAGE 
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
مدیریت ارتقای سلامت
AWT IMAGE
..
پژوهش پرستاری
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: دوره 12، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1402 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 26-16 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی پیش بینی کننده‌های تمایل به مراقبت از مبتلایان به کووید- 19 در دانشجویان پرستاری و مامایی بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزه شده
مهدی نبی فودانی ، فرزانه قاسمی نیک ، مریم اسماعیلی ، زهرا عباسی دولت آبادی
دانشگاه علوم پزشکی تهران ، zahra_abasi2000@yahoo.com
چکیده:   (747 مشاهده)
مقدمه : با وجود چالش‌های ناشی از کووید-19، آموزش بالینی دانشجویان پرستاری و مامایی تداوم دارد. پیش بینی رفتار دانشجویان در ارائه مراقبت حین بحران‌ها از جمله همه‌گیری‌ها یک عامل تاثیرگذار بر ادامه آموزش بالینی این دانشجویان است. مطالعه حاضر با هدف تعیین پیش بینی کننده­ها بر تمایل به مراقبت از مبتلایان به کووید-19 در دانشجویان پرستاری ‌و‌‌ مامایی دانشگاه‌ علوم پزشکی ‌تهران انجام گردید.
روش کار: مطالعه مقطعی حاضر با مشارکت 210 دانشجوی پرستاری ‌و‌‌ مامایی دانشگاه‌ علوم‌پزشکی ‌تهران که به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند انجام شد. داده‌ها با استفاده از ابزار اطلاعات جمعیت شناختی و ابزار تئوری رفتار  برنامه ریزی شده گردآوری شد. پس از گردآوری داده‌ها، تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم‌ افزار SPSS16  در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی انجام شد. سطح معنی داری در این پژوهش  05/0 در نظر گرفته شد.
یافته‌ها : دانشجویان پرستاری‌ و‌‌ مامایی دانشگاه ‌علوم ‌پزشکی ‌تهران تمایل بالایی به ارائه مراقبت از مبتلایان به کووید-19 در طی آموزش بالینی خود دارند. میانگین نمره تمایل به مراقبت از مبتلایان به کووید-19 در آنها 08/15±98/ 57 بود. سازه‌های نگرش نسبت به رفتار، هنجارهای ذهنی و کنترل رفتاری درک شده به ترتیب بیشترین میانگین نمره تمایل به مراقبت از مبتلایان به کوید-19 را داشتند. از میان این متغییرها، متغیر نگرش 51 درصد، هنجار ذهنی 68 درصد و عقاید کنترل 55 درصد از تغییرات تمایل به مراقبت از بیمار مبتلا به کووید-19 توسط دانشجویان را تبیین می کنند.
نتیجه‌گیری : براساس یافته های مطالعه حاضر هنجارهای ذهنی مهم ترین نقش را در بروز رفتار دانشجویان لذا لازم است در ارائه خدمات در شرایط خاص و حاد مثل پاندمی کووید-19 روی هنجارهای ذهنی دانشجویان تمرکز بیشتری شود. عقاید کنترل و نگرش نیز از دیگر موارد موثر بر تمایل مراقبت به بیماران مبتلا به کووید-19 در میان دانشجویان پرستاری و مامایی است که جهت آموزش این دانشجویان برای ارائه مراقبت به مبتلایان کووید-19 باید مد نظر قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: تمایل به مراقبت، دانشجوی پرستاری، آموزش بالینی، رفتار، کووید-19
متن کامل [PDF 311 kb]   (379 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی-کمی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/1/3 | پذیرش: 1402/1/10 | انتشار: 1402/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nabi Foodani M, Ghaseminik F, Esmaeili M, abbasi dolatabadi Z. Evaluation of Predictors of Tendency to Care for COVID-19 Patients in Nursing and Midwifery Students Based on Theory of Planned Behavior. 3 JNE 2023; 12 (1) :16-26
URL: http://jne.ir/article-1-1406-fa.html

نبی فودانی مهدی، قاسمی نیک فرزانه، اسماعیلی مریم، عباسی دولت آبادی زهرا. بررسی پیش بینی کننده‌های تمایل به مراقبت از مبتلایان به کووید- 19 در دانشجویان پرستاری و مامایی بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزه شده. آموزش پرستاری. 1402; 12 (1) :16-26

URL: http://jne.ir/article-1-1406-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه آموزش پرستاری Journal of Nursing Education
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645